Sayın Velilerimiz,

Bilim ve sanat merkezlerine öğrenci tanılama ve yerleştirme sürecinde yapılan ön değerlendirme uygulaması öğrenilmiş bilgileri ölçmeye yönelik bir süreç olmadığı için sonucunda başarı veya başarısızlık durumu söz konusu değildir. Bu sürece dâhil olan öğrencilerimizin olumsuz etkilenmemesi için ön değerlendirme aşamasından bireysel değerlendirme aşamasına geçecek öğrencilerin sonuç ekranında ‘Bireysel değerlendirme randevunuz oluşturulacaktır.’ ifadesi, bireysel değerlendirme aşamasına girmeyecek öğrencilerimiz için ise ‘Bireysel değerlendirme randevunuz oluşturulmayacaktır.’ ifadesi yer alacaktır.

Mrt

Dönemin en modern ordularını dize getiren, "Çanakkale Geçilmez" sözünü tarihe nakşeden şanlı bir destan olan Çanakkale Zaferimizin 109. yıldönümünü, büyük bir gurur ve heyecanla idrak ediyor; bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

Mrt

Miiletimizin bağımsızlık sembollerinden İstiklal Marşımızın T.B.M.M'de kabulünün 103.Yıldönümünü kutluyoruz.Bu destansı metni kaleme alan merhum Mehmet Akif Ersoy'u ve bu zaferde hayatlarını ortaya koymuş aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kurumumuzda çalışan kadın çalışma arkadaşlarımızla kutladık.

Mrt

Kurum Psikolojik Danışmanlarımız Muharrem EROĞLU,Halil İbrahim ÖZTÜRK ve Ahmet Höbek tarafından Oyun Terapisi Uygulayıcı Eğitimi iki gün sürdü.25 rehber öğretmen/psikolojik danışmanın katıldığı eğitim sonunda katılımcılar oyun terapisinin temel ilke ve tekniklerini öğrendiler.

Mrt

Kapadokya Üniversitesi Beşeri Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr.Müge ARTAR'ı konuk ettik.Kapadokya Üniversitesi ve Kocasinan Rehberlik ve Araştırma Merkezi arasında yapılan protokol kapsamında  değerli hocamızı bölgemizde görev yapan psikolojik danışmanlarla/rehber öğretmenlerle buluşturduk.Kapadokya Üniversitesi Rektörlüğü'ne ve   değerli hocamıza teşekkür ederiz.

Mrt

Kapsayıcı Toplum,Mutlu Aile Projemiz ikinci haftasını tamamladık.Özel Gereksinimli Ailelerimizle sabah kahvaltısı programından sonra grupla psikolojik danışmanlık sürecine geçildi.Kocasinan Belediyesi'ne projemize verdiği destekten  ötürü teşekkür ediyoruz.

Mrt

2 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir.

İstiklal Marşımızın Miili Marş olarak kabul edilmesinin 103.Yılı olması vesilesiyle Mehmet Akif Ersoy'un Edebi Kişiliği konulu panelimizi Kayseri Fen Lisesi Konferans Salonu'nda düzenledik.

Mrt

3 gün/18 saat süren Sınav Kaygısı ile Başetmede Grup Eğitimi sona erdi.Katılımcı meslektaşlarımıza ve emeği geçen bölüm çalışanlarımıza teşekkür ederiz.

KAPSAYICI TOPLUM, MUTLU AİLE

Kurumumuz tarafından hazırlanan ve Kayseri Valiliği,Kayseri Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü,Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü,Kocasinan Belediyesi,Kocasinan İlçe Sağlık Müdürlüğü,Kocasinan Kaymakamlığı,Kocasinan Halk Eğitim Müdürlüğü,Abdullah Gül Üniversitesi'nin paydaşları olduğu projede grupla psikolojik danışmanlık yapacak psikolojik danışmanlarla sürecin nasıl yürütüleceği konusunda toplantı yaptık.Toplantıya başkanlık eden Kurum Müdürümüz Hayri ALTUN proje hakkında bilgi verdi.