Tem

Millî Eğitim Bakanlığınca Liselere Geçiş Sistemi kapsamında 24 Temmuz'da açıklanan yerleştirme sonuçlarının ardından bugün de yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları, erişime açıldı.   Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları 31 Temmuz - 4 Ağustos tarihleri arasında alınacak, sonuçlar ise 7 Ağustos'ta ilan edilecek.   Böylece merkezî yürütülen ana yerleştirme süreci, 7 Ağustos'ta tamamlanacak. İkinci nakil yerleştirme sonunda da hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca 8 - 16 Ağustos tarihleri arasında yerleştirme başvuruları alınacak ve 18 Ağustos'ta yerleştirme süreci tamamlanacak.

Tem

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları ile üniversite tercih işlemleri 27 Temmuz - 8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Kocasinan  Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak kurumumuza bağlı ilçeler de 24 Temmuz 2023 tarihi itibariyle   bilgi almak isteyen adaylara rehberlik hizmeti  ve detaylı tercih danışması başlayacaktır. Resmi liselerimizde bulunan tercih danışma merkezlerimiz ise 27 Temmuz 2023 tarihinden itibaren tercihler hakkında detaylı bilgi almak isteyen adaylara rehberlik hizmeti  verilecektir.Tüm adaylara duyurulur.

Tem

Türk Milletinin istiklalini ve istikbalini koruma konusundaki kararlılığının sembollerinden biri olarak tarihteki yerini alan "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" yedinci yıldönümü vesilesiyle, aziz ve mübarek kanlarıyla bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyoruz.

Tem

Bu kılavuzu kurumumuz Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümü Kayseri’de Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’ne bağlı meslek eğitimi veren okulların tanıtımı için hazırlamıştır.

Mesleki eğitimin önemi her geçen gün artmaktadır ve bireylerin kişilik ve becerilerine en uygun mesleği seçmesi ise, hem bireyin mutluluğu ve başarısını hem de kaynakların doğru bir şekilde kullanmasını sağlamaktadır. Öğrencilerimizin doğru mesleği seçmesi için ilimizdeki mesleki eğitim veren okulları tanıması ve onlar hakkında yeterli bilgiye sahip olması gerekiyor. Kurumumuz öğrencilerimizin ve velilerin okullar ve imkânları hakkında yeterli bilgiye sahip olması için okullarla ilgili bu detaylı meslek tanıtım kılavuzunu hazırladı.

Kılavuzda mesleklerin amaçları, okullardaki eğitim verilen bölümler, dallar, iş bulma imkânları, mesleğin gerektirdiği kişisel ve fiziksel özellikler yer almaktadır. Ayrıca eklerde ilimizdeki okulların listeleri, adresleri ve okullara ait diğer veriler, bilgiler bulunmaktadır. Ayrıca meslek eğitimi veren okullardan mezun olan öğrencilerin ek puan alarak gideceği meslek yüksekokulları ve sonrasında DGS(Dikey Geçiş Sınavı) ile gidecekleri fakülteler ve bölümler de yer almaktadır. Ayrıca kılavuza dünyada geçerliği olan Holland Mesleki Tercih Envanteri’ni de ekledik.

Emeği geçen kurum psikolojik danışmanlarımıza teşekkür ederiz. Bu kılavuzun velilere, öğrencilere ve eğitimcilere faydalı olmasını diliyoruz.

Haz

KAYSERİ'DEKİ ORTAÖĞRETİM KURUMLARINI TANITIM REHBERİ HAZIRLADIK.

2023 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu dün yayınlandı.Öğrencilerimizin ve velilerimizin ilimizdeki okullar hakkında bilgi alması için ortaöğretim kurumlarının bilgilerinin yayınladığı rehber kitapları ayrı ayrı hazırladık.Okulların 2022 yılına ait  en küçük yüzdelik dilimleri,bölümler,okulların adresleri,pansiyon bilgileri ve öğretim şekillerinin yazılı olduğu rehber kitapların lise adaylarının ve velilerinin beğenmesini umut ediyoruz.

Kayseri ilimizde ve ilçelerimizde ortaöğretim kurumlarının 2023 tercih ve yerleştirme bilgilerinin olduğu rehber kitapların pdf formatlarına  ulaşmak için aşağıdaki linklere tıklayınız.Öğrencilerimize lise eğitimlerinde başarılar dileriz.

Haz

Kurum Müdürümüz Hayri ALTUN ve RPD Hizmetleri Bölüm Başkanı Ahmet HÖBEK 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Yürütme Komisyonu Toplantısı'na katıldı.Toplantıda RİBA sonuçlarına göre Yerel Hedef olarak SINIR KOYMA belirlendi.

Toplantıda Kocasinan, Melikgazi ve Develi Rehberlik Araştırma Merkezleri yıl boyu yaptıkları paylaştılar.

İlçe Rehberlik ve Özel Egitim Şube Müdürleri de katıldığı toplqntıda rehberlik ve özel eğitim sorunları ve projeleri tartışıldı.

Başta İl Milli Egitim Müdürlüğü  Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürü Haluk TİMUR'a ve katılımcılara teşekkür ederiz.

Haz

Kocasinan Ram Bölgesi 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışmanlar Koordinasyon Toplantısı çevrimiçi olarak yapıldı.Toplantı Kurum Müdürümüz Hayri ALTUN'un  açılış konuşması ile başladı ve yıl değerlendirmesini yapmasıyla devam etti.

Yapılan çalışmaları Hikmet  Madazlı Anaokulu'ndan Esma ÇELİK,Mehmet Alçı İlkokulu'ndan Mustafa İPEK,Adviye Ahmet Eminoğlu Ortaokulu'ndan Kübra Yıldırım BOZKURT,Sümer Fen Lisesi'nden Fatih AKSOY değerlendirmelerini yaptılar.RPD Hizmetleri Bölüm Başkanı Ahmet HÖBEK Rehberlik Hizmetleri Nasıl Daha Etkin Hale Gelir? adlı sunumunu yaptılar.