Ekm

6 Ekim Serabral Palsi Farkındalık Günü Etkinliğinde Krumumuz Özel Eğitim Bölümü Üyesi Fizyoterapist Nurbanu YILDIZ Serabral Palsi hakkında sunum yaptı.Sunumda Serabral Palsi'nin nedenleri,belirtileri ve özellikleri hakkında bilgi verildi.Sunum için Fizyoterapist Nurbanu YILDIZ'a teşekkür ederiz.

Kocasinan RAM olarak Cp'li çocuklarımızın yanında olmak ve Cp'ye dikkat çekmek için personelimiz yeşil kokartlar taktı.Konu hakkındaki sunuma aşağıdaki linkten ulşabilirisiniz.

Eyl

Yeni atanan psikolojik danışman/rehber öğretmenlerimizle beraberdik.

1 Eylül 2023 tarihinde ilk atama ile çalışma bölgemize gelen meslektaşlarımızla gün boyu süren eğitimler yaptık.Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan eğitim

Kurum Müdürümüz Hayri ALTUN'un açılış konuşması ile devam etti.Toplantıda anlatılan konular:

-Özel Eğitim Hizmetleri

-Okul-RAM iletişim

-e-Rehberlik Modülü

-Okul PDR Hizmetleri

-Psikososyal Önleme,Müdahale Hizmetleri konularında bilgi verildi.

Meslektaşlarımıza başarılar diliyoruz.Görev yerleri hayırlı olsun.

Eyl

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı için Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğü Genel Hedef olarak Psikolojik Sağlamlık konusunu,Kayseri İli Özel Eğitim ve Rehberlik İl Danışma Komisyonu ise,Yerel hedef olarak  Sınır Koyma konusunu seçmiştir.Okullarımız ise,iki adet özel hedef seçecektir.Bu hedefler;

-RİBA sonuçları

-Gözlemler

-Görüşmeler

-Paydaşların görüş ve önerileriyle belirlenecektir.

Rehber öğretmeni olmayan okullar özel hedef belirlemeyecektir.

Rehber öğretmen/psikolojişk danışman olan okullarımız ise,belirledeikleri iki özel hedefi e-Rehberlik Modülü'ne gireceklerdir.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı,  4 Eylül 2023 tarihinde başlayan uyum haftasından sonra 11 Eylül 2023 tarihinde okulöncesi,ilkokul,ortaokul ve liselerde başlayacak.

Birinci dönem ara tatili, 13 Kasım 2023 Pazartesi başlayacak ve 17 Kasım 2023 Cuma sona erecek.Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2024 Pazartesi başlayıp 2 Şubat 2024 Cuma tamamlanacak.

İkinci dönem, 5 Şubat 2024 Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran 2024 Cuma sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma tarihleri arasında yapılacak.

Birinci dönem, 11 Eylül 2023 Pazartesi başlayıp 19 Ocak 2024 Cuma sona erecek.

Tüm öğretmenlere,yöneticilere ve velilere kolaylıklar diliyoruz.Öğrencilere başarılar diliyoruz.

Ağu

"30 Ağustos'ta milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde zaferle taçlanmıştır. Zafer Bayramımız kutlu olsun!" "30 Ağustos Zafer Bayramımız, ülkemizin geleceğine olan inancımızı ve bağımsızlığımıza olan sevgimizi bir kez daha pekiştirmektedir.

Ağu

2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren bilim ve sanat merkezlerimizde (BİLSEM) eğitim alacak öğrencilerin yetenek alanlarına göre değerlendirmeleri tamamlanmıştır. Tüm sınıf düzeyleri için genel zihinsel yetenek alanında 130, resim yetenek alanında  85, müzik yetenek  alanında ise 70 taban puan olarak belirlenmiştir. Sonuçlar için tıklayınız.

Bilim ve sanat merkezlerine kayıt hakkı kazanan öğrencilerimiz 14-31 Ağustos 2023  tarihleri arasında  örgün eğitim kurumlarının bağlı olduğu il/ilçelerin sorumluluk alanında yer alan bilim ve sanat merkezlerine kayıtlarını yaptırabilecektir. Öğrencinin kayıt bölgesindeki BİLSEM  listesi için tıklayınız.

Genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında yapılan değerlendirme sonuçlarına ilişkin itirazlar 07-11 Ağustos 2023 tarihleri arasında öğrenci velileri tarafından il millî eğitim müdürlüklerine yapılacaktır.

Depremden etkilenen on ilde, genel zihinsel yetenek alanı bireysel değerlendirme uygulamaları devam ettiğinden söz konusu illerde genel zihinsel yetenek alanına ait sonuçlar 19 Eylül 2023 tarihinde açıklanacaktır.