Hakkımızda

Kocasinan Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Millî Eğitim Bakanlığı´na bağlı bir devlet kurumudur.

İnsanların yeteneklerini ve ihtiyaçlarını (yaşları 0 ile 99 arasında değişen) belirler ve kurumumuzda incelenen öğrenciler için eğitsel, kültürel ve sosyal ihtiyaçlarını desteklemek için bireyselleştirilmiş eğitim programları yaparız. Ayrıca, okul psikolojik danışmanlarının bölgemizdeki pratik becerilerin geliştirilmesinden sorumluyuz. Dolayısıyla hedef kitlemiz özel ihtiyaçları olan insanlar, ebeveynleri ve öğretmenleridir. Bu nüfus için farklı seminerler, grup çalışmaları ve dünyanın her yerinden uzmanlarla birlikte düzenliyoruz.

İş alanlarımız:

• Özel ihtiyaçları olan insanları belirlemek için farklı yetenek testleri yapıyoruz.
  • Özel ihtiyaçları olan çocukların ebeveynleri için yapılandırılmış grup rehberliği oturumları düzenliyoruz ve bu bireylerin ve ebeveynlerinin hakları hakkında da bilgi veriyoruz.
  • Yetenekli çocuklar, dikkat ve hiperaktivite bozukluğu olan çocuklar, zekâ geriliği vb. ilgili diğer konularda öğretmenlere ve okul yöneticilerine seminerler veriyoruz.
  • Özel eğitim ihtiyacı olan çocukların okul süreçlerini izliyor ve bu öğrencilerin öğretmenlerine rehberlik ediyoruz.
  • Özel ihtiyaçları olan çocuklara özel eğitim veren sınıflar için okul ziyaretleri yapmakta ve aynı zamanda bu öğrencilerin öğretmenleriyle istişarelerde bulunmaktayız.
  • Destek eğitim odalarından yararlanmaları için özel ihtiyaçları olan çocuklar için raporlar hazırlıyoruz.
  • Ulusal Ajans, Ulusal Kalkınma Ajansı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, yerel kurum destekli projeleri uyguluyoruz.
  • Merkezimizin sorumluluk bölgesinde yer alan merkez ilçe ve diğer 9 ilçemizde eğitim kalitesinin arttırılması ile ilgili araştırmalar yapıyoruz.
  • Mesleki ve eğitsel rehberlik sağlayarak öğrencileri ve ebeveynlerini destekliyoruz.
  • Ailelere, ihtiyaç duydukları konularda bilgi vermek ve gerekli becerileri kazandırmak amacıyla aile rehberliği hizmeti sunuyoruz.
  • Kurumumuz görev alanları kapsamında yer alan konularda afiş, broşür, kitap, dergi gibi materyaller hazırlayıp ilgililerle paylaşıyoruz.

10-11-2021

Yayın: 07.05.2019 - Güncelleme: 26.08.2022 09:40 - Görüntülenme: 1688