T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / KOCASİNAN - Kocasinan Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Rehberlik Servisi Bilgi İşletim Sistemi (RESBİS) V.2 - Güncellenmiş Sürüm

Merkezimiz Psikolojik Danışma ve Rehberlik Atölyesi Projesi kapsamında, okullarımızın rehberlik servislerinde görüşme ve çalışmaların kaydedilmesi amacıyla, hazırlanan bilgi işletim sistemi programı sizden gelen geri bildirimler doğrultusunda güncellenmiştir. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.

 

Değerli meslektaşımız, RESBİS Programı 1 hafta önce yayımlanmış olup, bu süreçteki kullanımlar doğrultusunda yenilemeler yapılmıştır. Kullanımın deneme aşamasında olması ve veri girişinin yoğun olmayacağı düşüncesi güncelleme eklentisi yerine yeniden yapılandırmayı tercih etmememize gerekçe olmuştur.

Önemli gördüğümüz yenilikler: Öğrenci görüşme girişi menüsüne tek sayfalık öğrenci görüşme raporunun eklenmesi; danışan kayıt menüsünden çalışma özeti ve yönlendirilen kurum başlıklarının çıkartılması, görüşme biçimi başlığının eklenmesi, sonuç veri tabanına seçenekler eklenmesi; ve iki menü arasında T.C. Kimlik Numarası ile bilgi çekişine imkan verilmesidir (Danışan kayıt formunda "yeni" butonuna bastıktan sonra "kayıt bul" aktif olmaktadır). Ayrıca raporlandırmalarda karşılaşılan metin kayma problemi alan genişletilerek giderilmiştir. Toplu faaliyet raporuna da yeni faaliyet türleri eklenmiştir. 

İlgili güncellemeler kullanım klavuzuna eklenmiş olup, menü/buton isim değişiklikleri ve imla düzeltmeleri ayrıca belirtilmemiştir.

Güncellendi... Programı ve kullanım kılavuzunu indirmek için tıklayınız...

Office 2007 kullanan okullarımız için yedekleme özelliği çıkartılarak office 2007´de  çalışan sürüm hazırlanmıştır. (Bu sürüm yedekleme özelliği için güncelleme dosyası yayınlancaktır, güncellemede bilgi kaybı olmayacaktır) Programı indirmek için tıklayınız...

 


Kocasinan Rehberlik ve Araştırma Merkezi "Rehberlik Servisi Bilgi İşletim Sistemi (RESBİS)" programının hazırlanması aşamasında duygu, düşünce ve önerilerini sunan Avukat Ahmet Ulucan Ortaokulu Rehberlik Öğretmeni Mehmet KARABOĞA´ya, Servet Akaydın Ortaokulu Rehberlik Öğretmeni Servet Engin GENÇBAY´a ve Rehberlik ve Psikolojik Danışma Atölyesi Projesi´nde yer alan meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

Merkezimizin ve katkı sunan arkadaşlarımızın amacı hizmettir; hizmeti de en iyi şekliyle ulaştırmak bizim ilkelerimizdendir. En iyiyi sunmak için uyarı, eleştiri, tavsiye vb. geribildirimlerinize açığız. Bu bildirimler doğrultusunda eklenti gönderilebilir; kaydettiğiniz bilgilerinize zarar vermeden programı güncellemeniz/ yükseltmeniz sağlanabilir.

Geri bildirimlerinizi yüz yüze, e-posta olarak (kocasinanram@gmail.com adresine) veya telefonla (0 352 231 68 07 numaralı hattan merkezimiz bilişim teknolojileri öğretmeni İlhami Selim BAYKÖSE veya RPDH Bölümü'ne) yapabilirsiniz. 

Çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.02.2016 - Güncelleme: 23.11.2019 16:09 - Görüntülenme: 20001
  Beğen | 2  kişi beğendi