T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / KOCASİNAN - Kocasinan Rehberlik ve Araştırma Merkezi

TEOG Tercih Belirleme İşletim Sistemi (TERBİS)

TEOG Tercih Belirleme İşletim Sistemi (TERBİS) programımız kullanıma sunulmuştur...

TEOG tercih dönemlerinde okullarımızda görev yapan tercih danışmanlarına kolaylık sağlamak amacıyla merkezimiz uzman personelince hazırlanan TEOG Tercih Belirleme İşletim Sistemi (TERBİS) programı tamamlanarak kullanıma sunulmuştur.

 

TERBİS programımızın başlıca özellikleri:

1- E-Kitap olarak yayınladığımız "Okul Bilgi Rehberi" çalışmamız programa eklenmiş olup; elektronik ortamda okul bilgilerine ulaşabilirsiniz.

2- Tercih Kişi Kayıt: Tercih işlemi yapılacak öğrenci bilgileri programa kaydedilerek, istatistiki bir arşiv oluşturulur ve öğrenci yüzdelik dilimine göre okullar sıralanır. TC Kimlik No ve diğer bilgiler mutlaka eksiksiz girilmelidir. 

3- Okul Tercih Kayıt: Kaydedilen kişiye önerilecek kurumlar seçilerek sisteme kaydedilir ve seçilen kurumların listesinin çıktısı alınabilir. Öğrenciye ait olan tercih listesinin de kaydı arşivlenir. Tercih kayıt bölümünün aktif hale gelmesi için öğrenci kayıtlı olmalı ve üstteki listeden öğrenci seçilmiş olmalıdır.

4- İstatistik: Tercih dönemlerinin sonunda Rehberlik ve Araştırma Merkezlerince istenecek istatiktiki bilgileri alabilirsiniz.

5- Sabit Bilgiler: Kişi kayıt girişindeki "Görüşme yapan öğretmen" bölümünde otomatik çıkacak öğretmen isimleri ayarlanır...

6- Excel tercih robotu da (ortaöğretim kurumlarının son 4 yılın yüzdelik dilimleriyle beraber kontenjan bilgileri, adres tarifleri ve meslek lisesi bölümleri), program içerisine eklenmiştir. 

// Program 13 Temmuz 2016 tarihine kadar test edildikten sonra 14 Temmuz 2016 tarihinde kararlı sürümü ile yayımlanacaktır.

Programımızın testi tamamlanarak tam sürüm olarak yayınlanmıştır.

Programı indirmek için tıklayınız...

Program kullanım klavuzu için tıklayınız...

Excel Tercih robotunu programdan ayrı indirmek için tıklayınız...

Tercih Komisyonu İstatistik Rapor dosyası için tıklayınız...

NOT 1 : Program içerisindeki veriler Kayseri ili kurumlarına aittir. Farklı şehirlerde kullanmak isteyenler Programın kurulduğu klasör olan C sürücüsü içerisindeki TERBİS klasöründe bulunan tercih isimli veritabanı dosyasını açarak içerisindeki "lise" tablosuna kendi şehirlerindeki okulların bilgilerini ekleyebilirler. Tablo yapısını korunarak eklenen veriler programda otomatik görünmektedir. Taban isimli değişken altındaki veriler okul kontenjanlarını yansıtmaktadır. 

NOT 2: E-kitap ve basılabilir pdf formatındaki Kayseri ili Okul bigi rehberi için tıklayınız...

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.07.2016 - Güncelleme: 23.11.2019 16:08 - Görüntülenme: 8106
  Beğen | 1  kişi beğendi

Etiketler :
teog, tercih robotu,